Онлайн светът си взаимодейства с физическите магазини по напълно нови

...
 Онлайн светът си взаимодейства с физическите магазини по напълно нови
Коментари Харесай

Какво ще бъде пазаруването на бъдещето?

 Онлайн светът си взаимодейства с физическите магазини по изцяло нови способи, подхранвайки измененията в метода, по който хората пазарят, твърди Кони Чан, сътрудник в компанията за рисков капитал от Силициевата котловина Andreessen Horowitz.
Чан твърди, че търговците на дребно събират повече данни за пазаруващите и техните привички от всеки път. Това се случва както онлайн, по този начин и в действителния свят. Този метод им оказва помощ да намират най-хубавите способи, с цел да оферират точните артикули на потребителите, които биха имали интерес от тях.

„ Офлайн светът се усъвършенства от онлайн света “, разяснява Чан по време на конференция в Хонконг.

Чан даде за образец новата идея на Amazon за магазините Amazon Go, в които няма касиери. Вместо това покупките се наблюдават от датчици и се употребяват логаритми за машинно образование, с цел да таксуват купувачите, да ги наблюдават из магазина и да научават повече за техните привички за извършване на покупки.

Чан чака магазините да интегрират от ден на ден изкуствен интелект в процеса на извършване на покупки като цяло.

По думите ѝ в бъдеще комерсиалните обекти ще разрешават на клиентите да сканират продуктите, с цел да виждат наличието и друга информация, а по-късно ще оферират други артикули, насочвайки хората сред щандовете. Всичко това ще се случва до момента в който се събира и съхранява информация за навиците за пазаруване на артикули.

Според Чан задачата на търговците е „ огромен, съвършен профил на клиентите “.

Търговците на дребно от години притеглят потребителите във физическите си магазини посредством онлайн реклами, купони и други подходи - част от бизнес тактичност, наречена „ онлайн към офлайн, а Китай към този момент е стъпка напред в тази посока.

Така да вземем за пример магазините на Walmart в Китай разрешават на клиентите да заплащат за стоките през чат платформата на Tencent – WeChat. След това приложението употребява данните за навиците за извършване на покупки, с цел да дава други оферти.

" За доста търговци това са данни, каквито те не са имали преди “, показва Чан. 
По публикацията работиха: Елена Кирилова, редактор Веселина Василева
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР